Parkolás a Toscana környékén

2014.03.05

Vissza a hírekhez

Elkészültek a parkolást megkönnyítő beruházások a Toscana környékén!

A lentieket összefoglalva, a Trattoria Toscana vendégei szempontjából a lényeg, hogy a Belgrád Rakparton, az elmúlt közel egy évben tapasztalt közlekedési nehézségek megszűntek. A parkolás jóval egyszerűbb, kényelmesebb lett a környéken.

 

 

<p style="\"text-align:" justify;\"=""> Az Erzsébet híd pesti hídfőjénél átadták a rakpart felől a Március 15. tér–Váci utca útvonalon a hídra vezető kétsávos felhajtó ágat, így az új jelzőlámpás csomóponton keresztül lehet felhajtani a rakpart felől balra, a hídra Buda felé, illetve jobbra a Kossuth Lajos utca irányába az Astoria felé. A Március 15. téri, híd alatti parkoló is használhatóvá válik. Ezzel befejeződtek a Március 15. tér és a Ferenciek tere átalakításának keretében az V. kerületi Önkormányzat, a Fővárosi Önkormányzat és a BKK együttműködésével zajló „Belváros új főutcájának kiépítése – II. ütem – Ferenciek tere és környékének rehabilitációja projekt” legfontosabb építési munkái.

 Az Erzsébet híd pesti hídfőjénél átadták a rakpart felől a Március 15. tér–Váci utca útvonalon a hídra vezető kétsávos felhajtó ágat, így az új jelzőlámpás csomóponton keresztül fel lehet hajtani balra, a hídra Buda felé, illetve jobbra a Kossuth Lajos utca irányába az Astoria felé. A Március 15. téri, híd alatti parkoló is használható már, amely a többek között a Belgrád rakpartot is magába foglaló várakozási övezet része.

Az Erzsébet híd–Kossuth Lajos utca útvonalon mindkét irányban megszűnt a korlátozás a buszsávokban. A Ferenciek terénél megnyitották a Petőfi Sándor utca térhez csatlakozó új felszíni szakaszát, ahova a Kossuth Lajos utcából jobbra lehet bekanyarodni. A Ferenciek tere Curia utca és Kossuth Lajos utca közötti szakaszára csak a közösségi közlekedés járművei, a kerékpárosok és az engedéllyel rendelkezők hajthatnak be. A 15-ös busz ezen – azaz az eredeti – útvonalán való közlekedésére azonban csak néhány kiegészítő és kapcsolódó munka befejezése után kerülhet sor, amelyről a későbbiekben adunk tájékoztatást.

A fentieken túl további változás, hogy a Curia utcáig behajtó járművek a zsákutcából a Veres Pálné utca felé egyirányúvá váló Curia utcán át térhetnek vissza az Irányi utca felé.